Λαχανοντολμάδες



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσάνθης Μίχου για ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαχανοντολμάδες

Υλικά
1 μεγάλο αφράτο λάχανο
500 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος-χοιρινός)
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό
Λίγο άνηθο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βάζουμε το λάχανο να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι του.
Έπειτα το τοποθετούμε σε ένα σουρωτηρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, κρεμμύδια, ρύζι, μαϊντανό, άνηθο, λάδι αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
Αφού έχει κρυώσει το λάχανο παίρνουμε ένα - ένα τα φύλλα, κόβουμε και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη του λάχανου, βάζουμε γέμιση, τυλίγουμε και τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο και αν χρειαστεί κάνουμε και δεύτερη στρώση.
Βάζουμε ένα πιάτο να καλύπτει τους ντολμάδες ώστε να μη διαλυθούν, ρίχνουμε νερό να καλύπτει το πιάτο, 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ωρα.
Αφαιρούμε τους ντολμάδες και κρατάμε το ζωμό, αν θέλουμε μπορούμε να το σουρωσουμε.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε καλά το αυγό έπειτα ρίχνουμε το χυμό, κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα με το ζωμό να βράσει λίγο, παίρνουμε με μια κουτάλα από το ζωμό (αφήνουμε πολύ λίγο στην κατσαρόλα) και ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα με το αυγό ανακατεύοντας συγχρόνως.
Έπειτα το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας γρήγορα .
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες.