Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου‎ για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο

για το φύλλο 
ενάμιση νεροπότηρο νερό 
2 κουταλιές λάδι 
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι 
αλεύρι όσο μας πάρει 

Σε λεκάνη ρίχνω το νερό χλιαρό, το λάδι, το μπέικιν και το αλάτι, ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλεύρι σιγά - σιγά.
Ζυμώνω μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.

για το άλειμμα των φύλλων θα χρειαστούμε 1 πλάκα σκληρό Βιτάμ λιωμένο 

Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ζυμαράκια.
Ανοίγω με τον πλάστη όσο πάει, αλείφω με το Βιτάμ, διπλώνω, αλείφω... μέχρι που το κάνω φάκελο.
Το ίδιο κάνω και με το άλλο φύλλο.
Τα βάζω στο ψυγείο 1 ώρα.
Όταν περάσει η ώρα παίρνω το ένα φύλλο, ανοίγω με το χέρι και το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
Ετοιμάζω τη γέμιση ανακατεύοντας 400 γρ. φέτα με 2 φλιτζανάκια του καφέ γάλα και απλώνω πάνω στο φύλλο.
Βάζω και το άλλο φύλλο από πάνω, αλείφω με καλαμποκέλαιο, χαράζω και ψήνω στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα στον αέρα.