
Υλικά
Για για το φύλλο
- ενάμιση νεροπότηρο νερό
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- αλεύρι όσο μας πάρει
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη ρίχνω το νερό χλιαρό, το λάδι, το μπέικιν και το αλάτι, ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλεύρι σιγά - σιγά.
- Ζυμώνω μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- για το άλειμμα των φύλλων θα χρειαστούμε 1 πλάκα σκληρό Βιτάμ λιωμένο
Εκτέλεση
- Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ζυμαράκια.
- Ανοίγω με τον πλάστη όσο πάει, αλείφω με το Βιτάμ, διπλώνω, αλείφω... μέχρι που το κάνω φάκελο.
- Το ίδιο κάνω και με το άλλο φύλλο.
- Τα βάζω στο ψυγείο 1 ώρα.
- Όταν περάσει η ώρα παίρνω το ένα φύλλο, ανοίγω με το χέρι και το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
- Ετοιμάζω τη γέμιση ανακατεύοντας 400 γρ. φέτα με 2 φλιτζανάκια του καφέ γάλα και απλώνω πάνω στο φύλλο.
- Βάζω και το άλλο φύλλο από πάνω, αλείφω με καλαμποκέλαιο, χαράζω και ψήνω στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα στον αέρα.
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου