Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο



ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ


Για για το φύλλο 

  • ενάμιση νεροπότηρο νερό 
  • 2 κουταλιές λάδι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι 
  • αλεύρι όσο μας πάρει 

Εκτέλεση

  1. Σε λεκάνη ρίχνω το νερό χλιαρό, το λάδι, το μπέικιν και το αλάτι, ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλεύρι σιγά - σιγά.
  2. Ζυμώνω μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.

  • για το άλειμμα των φύλλων θα χρειαστούμε 1 πλάκα σκληρό Βιτάμ λιωμένο 


Εκτέλεση

  1. Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ζυμαράκια.
  2. Ανοίγω με τον πλάστη όσο πάει, αλείφω με το Βιτάμ, διπλώνω, αλείφω... μέχρι που το κάνω φάκελο.
  3. Το ίδιο κάνω και με το άλλο φύλλο.
  4. Τα βάζω στο ψυγείο 1 ώρα.
  5. Όταν περάσει η ώρα παίρνω το ένα φύλλο, ανοίγω με το χέρι και το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
  6. Ετοιμάζω τη γέμιση ανακατεύοντας 400 γρ. φέτα με 2 φλιτζανάκια του καφέ γάλα και απλώνω πάνω στο φύλλο.
  7. Βάζω και το άλλο φύλλο από πάνω, αλείφω με καλαμποκέλαιο, χαράζω και ψήνω στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα στον αέρα.


Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!