Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα πάνω σε φέτες φρυγανισμένο ψωμί


Υλικά

  • 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 80 γρ. κόκκινο ταραμά
  • 1,5 λεμόνι
  • 1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο extra παρθένο
  • πιπέρι κόκκινο 


Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε το ψωμί μέχρι να μαλακώσει πλήρως.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά μαζί με το λεμόνι και ελάχιστο νεράκι.
  3. Χτυπάμε πολύ καλά έως ότου γίνει λεία στην υφή.
  4. Στραγγίζουμε το ψωμί με τα χέρια καλά, το προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι και χτυπάμε πολύ καλά.
  5. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό.
  6. Η υφή να είναι παχύρρευστη και αναλόγως τα γούστα προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι.
  7. Τέλος, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
  8. Γίνεται ιδανικό ορεκτικό με ψημένο ψωμί!


Δημιουργός συνταγής: Maria Xatzhstamatioy

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!