Υλικά
- 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
- 80 γρ. κόκκινο ταραμά
- 1,5 λεμόνι
- 1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο extra παρθένο
- πιπέρι κόκκινο
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί μέχρι να μαλακώσει πλήρως.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά μαζί με το λεμόνι και ελάχιστο νεράκι.
- Χτυπάμε πολύ καλά έως ότου γίνει λεία στην υφή.
- Στραγγίζουμε το ψωμί με τα χέρια καλά, το προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι και χτυπάμε πολύ καλά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό.
- Η υφή να είναι παχύρρευστη και αναλόγως τα γούστα προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι.
- Τέλος, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
- Γίνεται ιδανικό ορεκτικό με ψημένο ψωμί!
Δημιουργός συνταγής: Maria Xatzhstamatioy