Ρολάκια με τυριά



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρολάκια με τυριά

5 γραμ ξερή Μάγια η 15 νωπή.
800 γραμ. αλεύρι γοχ
1 κ.γλ ζάχαρη
100 γραμ Κορν Φλάουρ
1 κ.γλ αλάτι.
500 γραμ ζεστό νερό.

Γεμιση
Μισό κιλό φέτα η 250 φέτα και 250 γραβιέρα η 250 γραμ φέτα 100 γραμ κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 150 γραβιέρα
μαιδανο ένα ματσακι, 
λίγο δυόσμο ,
πιπερι
Ο καθένας επιλέγει τη γέμιση που θελει.

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και το κορν Φλάουρ .
Τα αφήνουμε 5 λεπτά και ριχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι .
Ζυμωνουμε. Γίνεται ζύμη εύπλαστη.
Κλείνουμε σε νάυλον σακουλάκι και την αφήνουμε ένα τέταρτο.
Την βγάζουμε την ξαναζυμωνουμε στο πάγκο και κόβουμε σε 6 κομμάτια. 
Πλάθουμε σε μπάλες ίσες σε βάρος όσο το δυνατόν. 
Τις ραντίζουμε με λάδι ελαφρύ και τις βάζουμε στη ακρη 5 λεπτά . 
Παιρνουμε μια μπαλιτσα και ανοίγουμε φύλο με τα χέρια λεπτό και μακροστενο τροποντινα. 
Ανοίγει πανευκολα σαν φτερό. 
Το ραντίζουμε με λαδακι και Κορν Φλάουρ και κάνουμε δύο διπλώματα από τη μακριά πλευρά οπως οταν διπλωνουμε κουβερτα .
Το ιδιο κανουμε και απ τη στενη. 
Κάθε φορά λαδωνουμε με λαδι ελαφρυ και πασπαλιζουμε με Κορν φλαουρ . 
Μενει σαν ενα μακροστενο μαντηλακι.
Επαναλαμβανουμε τη διαδικασια αλλες πεντε φορες.
Παίρνουμε παλι ένα ένα και ανοίγουμε φύλο μακρόστενο με τα χέρια .
Βάζουμε στην στενη άκρη 4 γεμάτες κουταλιές από τα τυριά καθως και στο υπολοιπο φυλο ..
Αφήνουμε δύο τρια δάχτυλα πριν το τελος χωρις να βαλουμε τυρι. 
Ρολαρουμε και οταν φτασουμε στην άκρη χαράζουμε με μαχαιράκι.
Κλεινουμε το φυλλο.
Τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 5 φορές 
Κόβουμε το κάθε ρόλο τρια μέρη αλείφουμε με αυγό και πασπαλιζουμε με σουσαμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
Έτοιμα λαχταριστα αφράτα ειδικά για τα παιδιά όνειρο.