Ατομικές λαγάνες – Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Ατομικές λαγάνες με σουσάμι

Φτιάξτε αφράτες και τραγανές ατομικές λαγάνες! Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά και υπέροχο αποτέλεσμα. 


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για ψωμί 
  • 2 κ.σ. μέλι 
  • 1 κ.σ. αλάτι 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 φακελάκια (16 γρ.) ξηρή μαγιά 
  • Νερό όσο χρειαστεί (για μαλακή ζύμη) 
  • ½ φλιτζάνι σουσάμι 

Για το άλειμμα

  • ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό 
  • 1 κ.σ. μέλι 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το μέλι και το ελαιόλαδο. 
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. 
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και τους δίνουμε οβάλ σχήμα, δημιουργώντας ατομικές λαγάνες. 
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο, διαλύουμε 1 κ.σ. μέλι σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. 
  6. Βουτάμε τις λαγάνες πρώτα στο μείγμα και μετά στο σουσάμι, ώστε να καλυφθεί καλά η επιφάνειά τους. 
  7. Αφήνουμε τις λαγάνες να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. 

Απολαμβάνουμε τις ατομικές λαγάνες ζεστές, με τα αγαπημένα μας συνοδευτικά!

Ατομικές λαγάνες με σουσάμι

Δημιουργός συνταγής: Marina Markou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!