
Φτιάξτε αφράτες και τραγανές ατομικές λαγάνες! Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά και υπέροχο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για ψωμί
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φακελάκια (16 γρ.) ξηρή μαγιά
- Νερό όσο χρειαστεί (για μαλακή ζύμη)
- ½ φλιτζάνι σουσάμι
Για το άλειμμα
- ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το μέλι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και τους δίνουμε οβάλ σχήμα, δημιουργώντας ατομικές λαγάνες.
- Σε ένα βαθύ πιάτο, διαλύουμε 1 κ.σ. μέλι σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό.
- Βουτάμε τις λαγάνες πρώτα στο μείγμα και μετά στο σουσάμι, ώστε να καλυφθεί καλά η επιφάνειά τους.
- Αφήνουμε τις λαγάνες να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Απολαμβάνουμε τις ατομικές λαγάνες ζεστές, με τα αγαπημένα μας συνοδευτικά!

Δημιουργός συνταγής: Marina Markou
