
Υλικά
Για τον σολομό (για μια μερίδα)
- Σολομός
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα
- μισή κουταλιά γλυκού κέτσαπ
- Αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα
- άνηθος
Για τη σαλάτα Κινόα (υλικά για 2 μερίδες)
- Κινόα
- 1 φλυτζάνι κινόα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο φρέσκο
- μισή πιπεριά πορτοκαλί
- μισή πιπεριά κόκκινη
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο κύβους
- μια χούφτα ντοματάκια
- Λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
- άνηθο
Εκτέλεση
Για τον σολομό
- Έψησα το σολομό και λίγο πριν το τέλος άπλωσα την κρέμα και το άφησα λίγο ακόμα.
- Μπορείτε να το ψήσετε και σκέτο και να βάλετε την κρέμα μετά, είναι εξίσου νόστιμο.
Για τη σαλάτα Κινόα
- Πλένουμε καλά την κινόα και την βράζουμε με δύο φλυτζάνια νερό.
- Κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Όταν κρυώσει την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά, το χυμό και το λάδι.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου