Κοτόπουλο ή κόκορας στιφάδο στη γάστρα



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΚΟΚΟΡΑΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπουλο ή κόκορας στιφάδο στη γάστρα

ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΚΟΚΟΡΑΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε γάστρα βάζουμε ένα κοτόπουλο σε μερίδες, ενάμιση κιλό κρεμμύδια στιφάδου (εγώ προτιμώ να τα τηγανίζω λίγο πριν τα βάλω στην γάστρα), ένα κουτί μανιτάρια ολόκληρα, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δυο σκελίδες σκόρδο, ένα ποτηράκι κρασί, δαφνόφυλλα, μπαχάρι, ξύλο κανέλας, γαρίφαλα, χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λάδι και λίγο νερό.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου