
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΡΟΞΑΚΙΑ
Απλά και νόστιμα!
Υλικά
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κομμάτι μαγιά νωπή
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3 κούπες αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3 και μισή κούπες νερό
- 1 βανίλια
- μια φέτα λεμόνι
- βράσιμο 10 λεπτά
Εκτέλεση
- Στην λεκάνη ρίχνουμε το λάδι με το πορτοκάλι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μπέικιν και στη συνέχεια το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε και χωρίζουμε ένα μικρό μέρος από το ζυμάρι στο οποίο προσθέτουμε το κακάο.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Όταν είναι έτοιμη χωρίζω τη ζύμη σε 5 ζυμαράκια και σε άλλα 5 τη ζύμη με το κακάο,
- Ανοίγω με το πλάστη την άσπρη ζύμη και κάνω κορδόνια τη ζύμη με το κακάο.
- Βάζω στην άκρη της ζύμης το κορδόνι, το κάνω ρολό, κόβω σε φέτες, τα πατάω από πάνω με το χέρι και τα βάζω στο ταψί,
- Ψήνω για 30 λεπτά, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Τέλος σιροπιάζω με κρύο σιρόπι τα ζεστά Ροξάκια.