Νηστίσιμα Ροξάκια



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου‎ για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΡΟΞΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα Ροξάκια

Απλά και νόστιμα!

Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο 
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι 
1 κομμάτι μαγιά νωπή 
1 μπέικιν πάουντερ 
3 κούπες αλεύρι 
3 κουταλιές της σούπας κακάο 

για το σιρόπι 
3 κούπες ζάχαρη 
3 και μισή κούπες νερό 
1 βανίλια 
μια φέτα λεμόνι
βράσιμο 10 λεπτά 

Στην λεκάνη ρίχνουμε το λάδι με το πορτοκάλι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μπέικιν και στη συνέχεια το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε ένα μικρό μέρος από το ζυμάρι στο οποίο προσθέτουμε το κακάο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη χωρίζω τη ζύμη σε 5 ζυμαράκια και σε άλλα 5 τη ζύμη με το κακάο,
Ανοίγω με το πλάστη την άσπρη ζύμη και κάνω κορδόνια τη ζύμη με το κακάο.
Βάζω στην άκρη της ζύμης το κορδόνι, το κάνω ρολό, κόβω σε φέτες, τα πατάω από πάνω με το χέρι και τα βάζω στο ταψί,
Ψήνω για 30 λεπτά, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Τέλος σιροπιάζω με κρύο σιρόπι τα ζεστά Ροξάκια.