Αλμυρά κουλουράκια



ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


Συνταγή: 
500 γρ. αλεύρι 
ένα μπέικιν 
250 γρ. βούτυρο αλατισμένο 
ένα κ.γ. αλάτι 
90 γρ. γάλα 
ένα αυγό 
δύο κ.γ. ζάχαρη. 

Για το άλειμμα
ένα αυγό

Χτυπάμε μόνο το βούτυρο, μετά το αυγό, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι με το μίξερ.
Και μετά φοράμε γάντια και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το ζυμώνουμε, το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κουλουράκια.
Τα αλείφουμε με αυγό και από πάνω τριμμένη γραβιέρα Κρήτης έβαλα.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντίστασης για 25-28 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Εγώ έκανα διπλή δόση.



Δημιουργός συνταγής: Marina Markou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!