
ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικά
- 2 πράσα (ροδέλες)
- 1 κιλό σέλινο
- 1 κουτ.της σουπας πελτέ ντομάτας
- ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το αβγολέμονο
- 1 αβγό
- χυμό από 1½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Ζεματίζετε το σέλινο για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και το σουρώνετε.
- Βάζετε σε δεύτερη κατσαρόλα τα πράσα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
- Προσθέτετε το σέλινο και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με νερό.
- Μόλις πάρουν δυο βράσεις, ρίχνετε πάνω στα λαχανικά το ρύζι, χωρίς να ανακατέψετε, και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
- Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό.
- Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, περιχύνετε το φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.