Κρεμμύδια με ελιές (Το φαγάκι του φτωχού)



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ (ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρεμμύδια με ελιές (Το φαγάκι του φτωχού)

Συνταγή από την κατοχή, μου την είχε μάθει ο συγχωρεμένος πατέρας μου!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε 5 - 6 κρεμμύδια σε ροδέλες στο τηγάνι, αφήνουμε να μαραθούν και να ροδίσουν πολύ καλά.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα ξανθό.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, 2 - 3 δαφνόφυλλα, 3 - 4 μπαχάρια, 2 κουταλιές σούπας πελτέ και διαλύουμε μέσα στο τηγάνι να καβουρδιστεί και ο πελτές,
Ρίχνουμε νεράκι και ελιές τις μαύρες τις ζαρωτές (θρούμπες) ή άμα έχετε χαμάδες η αλλιώς Καλαμών.
Αν βάλετε καλαμών οι άλλες ελιές βράστε πρώτα σε λίγο νεράκι για 5 λεπτά να φύγει η σπιρτάδα τους.
Αφήνουμε περίπου είκοσι λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι,
Δε θέλουμε και πολλά ζουμιά στο τέλος μέσα στο τηγάνι μας.
Όταν δέσει η σάλτσα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και 1 καρβέλι ζεστό ψωμί!