
Υλικά
- 1 κυβάκι μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ αλάτι
- 200 ml χλιαρό γάλα
- 100 ml χλιαρό νερό
- 50 ml ηλιέλαιο
- 500 - 600 γρ. αλευρι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε ένα πολύ ωραίο αφράτο ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα να φουσκώσει.
- Για την γέμιση έβρασα πατάτες και τις πάτησα με πιρούνι να λιώσουν.
- Τσιγάρισα κρεμμύδι, λίγη πάστα ντομάτας, έριξα μέσα τις πατάτες, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό (κι ότι άλλο θέλετε).
- Χώρισα την ζύμη σε 4 μπάλες, άνοιξα την κάθε μπάλα σε μακρόστενο σχήμα, έβαλα κατά μήκος στη μέση γέμιση πατάτας και έκλεισα την πίτα.
- Τοποθέτησα σε ταψί και έκοψα τις πιτούλες σε τριγωνάκια μόνο από την πάνω μεριά.
- Άφησα να φουσκώνουν 20 λεπτά και άλειψα με κρόκο αυγού με λίγο γάλα .
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, πάνω - κάτω, περίπου για 20 λεπτά.
- Κόβω και σερβίρω σε τριγωνάκια!
Δημιουργός συνταγής: Alexandra Pavlidou