Semlor (παραδοσιακό Σουηδικό γλυκό)



Μια συνταγή της κυρίας Alexandra Pavlidou για SEMLOR (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΓΛΥΚΟ) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Semlor (παραδοσιακό Σουηδικό γλυκό)

Μπριοσάκια με κάρδαμο γεμιστά με αμυγδαλόπαστα

( Για 12 μεγάλα κομμάτια)
24 γρ. Φρέσκια μαγιά
80 γρ. βουτυρο
250 ml γάλα
40 γρ. Ζάχαρη
1 αβγο
λίγο αλάτι
1 κ.γλ. μπεικιν παουντερ
1 κ.γλ. καρδαμο
400-500γρ.αλευρι

Για την γέμιση:
200 γρ. μαρτσιπαν ( αμυγδαλοπαστα)
λίγο γάλα 

Ντεκορ
400γρ.σαντιγι
Ζάχαρη άχνη
 
Εκτέλεση: 
Αφού φτιάξουμε την ζύμη για τα ψωμάκια την αφήνουμε να φουσκώσει 1 ωρα και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια. 
Αφήνουμε πάλι να φουσκωσουν και τα αλείφουμε με 1 αβγό με λίγο γάλα. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμους αντιστάσεις για 10 -15 λεπτά περίπου. 
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 15 λεπτά και αφου κρυώνουν τελείως κόβουμε το καπάκι από τα ψωμάκια και αδειαζουμε την ψίχα ώστε να δημιουργηθεί μια φωλιά για την γέμιση. 
Την ψίχα την ανακατεύω μαζί με την αμυγδαλοπαστα και λίγο γάλα έτσι ώστε να γίνει μια ωραία πάστα. 
Γεμίζουμε τα ψωμάκια και γαρνίρουμε με σαντιγί. 
Προσθέτουμε το καπάκι επάνω και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη.