Γλυκό καρύδας

Εύκολο γευστικό πάρα πολύ αφράτο Σπέσιαλ γλυκό καρύδας

Υλικά για το παντεσπάνι

5 αυγα,
100 γρ ζαχαρη,
100 γρ αλευρι κοσκινισμενο,
50 γρ καρυδα,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα - ζαχαρη - βανιλια να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην ξεφουσκωσουν.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις αλευρι - μπεικιν - καρυδα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ να μην βγει ο αερας.
Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι (26 ν) ριχνουμε απαλα το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 30 λεπτα.
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και στην συνεχεια το κοβουμε.

Σιρόπι

Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 2 λεπτα.
Αφηνουμε να κρυωσει.

Υλικά για την κρέμα

1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
100 γρ καρυδα,
3 κ.σ.βουτυρο,
1 κουπα σαντιγί

Εκτέλεση

Βγαζουμε σε ενα μπολ λιγο γαλα και διαλυουμε μεσα το κορν φλάουρ - αλευρι.
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει.
Ριχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ - αλευρι, ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα την καρυδα και το βουτυρο.
Την σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και την αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα.
Τελος την αφρατευουμε με το μιξερ και ριχνουμε την σαντιγυ ανακετυοντας απαλά.

Συναρμολόγηση

Βαζουμε τον ενα πατο παντεσπανιου στο ταψι.
Το σιροπιαζουμε με κουταλι.
Ριχνουμε πανω την κρεμα.
Βαζουμε το αλλο παντεσπανι πανω και το σιροπιαζουμε και αυτο.

Γλάσο

Ζεσταινουμε 250 γρ. κρεμα γαλακτος, ριχνουμε 250 γρ. κουβερτουρα, ανακατευουμε και μολις πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ. βιταμ ανακατευουμε μεχρι να κρυωσει.
Και τελειωνουμε ριχνοντας το γλασο πανω στο κρυο γλυκο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou