Γλυκό καρύδας



ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΣ


Εύκολο γευστικό πάρα πολύ αφράτο Σπέσιαλ γλυκό καρύδας

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγα,
100 γρ ζαχαρη,
100 γρ αλευρι κοσκινισμενο,
50 γρ καρυδα,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια

Χτυπαμε τα αυγα - ζαχαρη - βανιλια να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην ξεφουσκωσουν.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις αλευρι - μπεικιν - καρυδα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ να μην βγει ο αερας.
Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι (26 ν) ριχνουμε απαλα το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 30 λεπτα.
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και στην συνεχεια το κοβουμε.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 2 λεπτα.
Αφηνουμε να κρυωσει.

ΚΡΕΜΑ
1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
100 γρ καρυδα,
3 κ.σ.βουτυρο,
1 κουπα σαντιγί

Βγαζουμε σε ενα μπολ λιγο γαλα και διαλυουμε μεσα το κορν φλάουρ - αλευρι.
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει.
Ριχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ - αλευρι, ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα την καρυδα και το βουτυρο.
Την σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και την αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα.
Τελος την αφρατευουμε με το μιξερ και ριχνουμε την σαντιγυ ανακετυοντας απαλά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βαζουμε τον ενα πατο παντεσπανιου στο ταψι.
Το σιροπιαζουμε με κουταλι.
Ριχνουμε πανω την κρεμα.
Βαζουμε το αλλο παντεσπανι πανω και το σιροπιαζουμε και αυτο.

ΓΛΑΣΟ
Ζεσταινουμε 250 γρ. κρεμα γαλακτος, ριχνουμε 250 γρ. κουβερτουρα, ανακατευουμε και μολις πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ. βιταμ ανακατευουμε μεχρι να κρυωσει.
Και τελειωνουμε ριχνοντας το γλασο πανω στο κρυο γλυκο.