Αφράτο σπιτικό ψωμάκι


Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΑΦΡΑΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Αφράτο σπιτικό ψωμάκι

ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΦΡΑΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΨΩΜΙΑ!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 φακελακι ξερη μαγια,
2 κ.σ ζαχαρη,
200 γρ γαλα χλιαρο προς ζεστο,
200 γρ νερο χλιαρο προς ζεστο,
3 κ σ βουτυρο λιωμενο ζεστο,
1 + 1/2 κ.γ αλατι,
600 γρ αλευρι για ψωμι + 50 γρ για αλευρωμα παγκου-χεριων!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Βαζουμε την μαγια σε μπολ.
Ριχνουμε πανω της την ζαχαρη.
Ριχνουμε το νερο το γαλα ανακατευουμε με συρμα καλα.
Ριχνουμε το βουτυρο και το αλατι.
Συνεχιζουμε ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι σιγα-σιγα και ζυμωνουμε.
Βαζουμε την ζυμη στον παγκο και αλευρωνοντας τα χερια μας την ζυμωνουμε μεχρι να μην κολλαει και να ειναι αφρατη.
Λαδωνουμε το μπολ.
Βαζουμε την ζυμη μεσα και την λαδωνουμε απο πανω.
Τυλιγουμε το μπολ σε μια μεγαλη σακουλα και την κλεινουμε καλα να μην περναει ο αερας.
Την αφηνουμε 1 ωρα.
Στην συνεχεια την βγαζουμε και την βαζουμε στον παγκο.
Την κοβουμε σε 9 ισα κομματια.
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις βαζουμε στην λαδοκολλα!6 μπαλες στο ενα ταψι και 3 σε ενα αλλο.
Τις αφηνουμε να ξεκουραστουν για 30 λεπτα.
Στην συνεχεια κοσκινιζουμε πανω τους αλευρι.
Καθε μπαλα την χαραζουμε πολυ ελαφρια με μαχαιρι.
Σε καθε χαραμαδα βαζουμε μια λωριδα βουτυρο παγωμενο.
Τα ψηνουμε στους 200 βαθμ. Προθερ. αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα.
ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΚΑΝΑ 9 !!!!!