Τυροκαυτερή


Ένα εύκολο και πεντανόστιμο ντιπ, ιδανικό για βούτες, μεζέδες και καλοκαιρινές βραδιές με φίλους.


Υλικά:

  • 3 με 4 μικρές πιπεριές Φλωρίνης (ή 2 πολύχρωμες — αποφεύγουμε τις πράσινες) 
  • ½ καυτερή πιπεριά ή ½ κ.γ. μπούκοβο (ή κατά βούληση) 
  • 150 γρ. φέτα 
  • 150 γρ. τυρί κρέμα ή γιαούρτι στραγγιστό (ανάλογα πόσο πλούσια ή ελαφριά θέλουμε τη γεύση) 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο 
  • Λίγο αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με την αλμύρα της φέτας) 


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από κοτσάνια και σπόρια. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια καυτερή πιπεριά, την καθαρίζουμε και αυτή. 
  2. Τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Τις αφήνουμε να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε με προσοχή (δεν πειράζει αν μείνουν λίγα καμμένα κομμάτια – δίνουν έξτρα γεύση!). 
  4. Βάζουμε τις πιπεριές στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα ή το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο και λίγο αλάτι (αν χρειάζεται). 
  5. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αν προτιμάμε πιο χοντροκομμένη υφή, μπορούμε να σταματήσουμε το χτύπημα νωρίτερα. 
  6. Μεταφέρουμε το ντιπ σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να δέσουν οι γεύσεις. Αν δεν αντέχουμε, το απολαμβάνουμε και αμέσως! 


Προτάσεις από τις Καλύτερες Συνταγές:

  • Σερβίρουμε με τραγανές πίτες, παξιμάδια, ψητό ψωμί ή δίπλα σε κεφτεδάκια και τηγανητά κολοκυθάκια. 
  • Αν μας αρέσουν οι πιο ξιδάτες γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα ½ κ.σ. μηλόξιδο. 
  • Αν θέλουμε ακόμα πιο βελούδινη υφή, αντικαθιστούμε τη φέτα με μανούρι ή συνδυάζουμε και τα δύο.


Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!