
Ένα εύκολο και πεντανόστιμο ντιπ, ιδανικό για βούτες, μεζέδες και καλοκαιρινές βραδιές με φίλους.
Υλικά:
- 3 με 4 μικρές πιπεριές Φλωρίνης (ή 2 πολύχρωμες — αποφεύγουμε τις πράσινες)
- ½ καυτερή πιπεριά ή ½ κ.γ. μπούκοβο (ή κατά βούληση)
- 150 γρ. φέτα
- 150 γρ. τυρί κρέμα ή γιαούρτι στραγγιστό (ανάλογα πόσο πλούσια ή ελαφριά θέλουμε τη γεύση)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- Λίγο αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με την αλμύρα της φέτας)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από κοτσάνια και σπόρια. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια καυτερή πιπεριά, την καθαρίζουμε και αυτή.
- Τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε με προσοχή (δεν πειράζει αν μείνουν λίγα καμμένα κομμάτια – δίνουν έξτρα γεύση!).
- Βάζουμε τις πιπεριές στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα ή το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο και λίγο αλάτι (αν χρειάζεται).
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αν προτιμάμε πιο χοντροκομμένη υφή, μπορούμε να σταματήσουμε το χτύπημα νωρίτερα.
- Μεταφέρουμε το ντιπ σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να δέσουν οι γεύσεις. Αν δεν αντέχουμε, το απολαμβάνουμε και αμέσως!
Προτάσεις από τις Καλύτερες Συνταγές:
- Σερβίρουμε με τραγανές πίτες, παξιμάδια, ψητό ψωμί ή δίπλα σε κεφτεδάκια και τηγανητά κολοκυθάκια.
- Αν μας αρέσουν οι πιο ξιδάτες γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα ½ κ.σ. μηλόξιδο.
- Αν θέλουμε ακόμα πιο βελούδινη υφή, αντικαθιστούμε τη φέτα με μανούρι ή συνδυάζουμε και τα δύο.
Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood
