Τούρτα Oreo



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΤΟΥΡΤΑ OREO από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα Oreo

Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γ. μπέικιν
3 κ.γ. κακάο

Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. 
Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά.
Ψήνω σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνω να κρυώσει καλά (Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μέρα) και κόβω σε τρεις δίσκους.

Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ.σ κακάο
1 κ.γ νες καφέ

Βράζω 4 - 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα Oreo τριμμένα
2 κ.σ Μερέντα

Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχύρευστη.
Προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βγάζω το 1/3 και το αφήνω στην άκρη.
Στο υπόλοιπο προσθέτω το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν. 
Στην κρέμα που κράτησα προσθέτω την Μερέντα και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί.
Βάζω τις δύο κρέμες στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.

Για την γκανάζ
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο

Συναρμολόγηση
Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω την κρέμα με την Μερέντα, ξαναβάζω παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω την κρέμα με τα Oreo. 
Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι, σιροπιάζω, την υπόλοιπη κρέμα Oreo (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνά) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζω την γκανάζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.
Αφήνω τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγω την φόρμα, καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαϊνά και πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο.
Στόλισα με μπισκότα Oreo και την γκανάζ που περίσσεψε, αφού την άφησα να παγώσει και την έβαλα σε κορνέ.