Κοτόπιτα με το πιο κρατσανιστό φύλλο


Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΑΤΣΑΝΙΣΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπιτα με το πιο κρατσανιστό φύλλο

Για τη γέμιση
Κοτσόπουλο βραστό ή ψητό
3 χρωματιστές πιπεριές
μανιτάρια
κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο που είναι ήδη μαδημένο, στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. 
Το αφήνουμε λίγο να δέσουν τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε μισό φλιτζάνι τσαγιού τυράκι, κατά προτίμηση γραβιέρα γλυκιά.
Αφήνουμε να κρυώσει ιδανικά για 6 ώρες.
Θα βγάλει υγρά οπότε τα στραγγίζουμε.

Φύλλο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
το άλλο μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό
ένα σφηνάκι λάδι
λίγη ζαχαρίτσα
ένα σφηνάκι ούζο προαιρετικά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει, για ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια

Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα. 
Ανοίγουμε τέσσερα φύλλα.
Λαδώνουμε το ταψάκι και βάζουμε τα 2 φύλλα κάτω ραντίζονταν με λάδι και τα δύο φύλλα.
Τοποθετούμε τη γέμιση και τα άλλα δύο φύλλα από πάνω λαδώνοντας κατά τον ίδιο τρόπο.
Στην πάνω επιφάνεια λαδώνουμε το βουρτσάκι.
Σφραγίζουμε την πίτα, δηλαδή κλείνουμε με το κάτω φύλλο γύρω - γύρω που φυσικά είναι πιο μεγάλο από τα άλλα.
Χαράζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Όποιος θέλει και μαύρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς.
Στο φούρνο μου χρειάστηκε τρία τέταρτα. 
Τη συνταγή καθώς και όλη την επιμέλεια είχε το παιδάκι μου, η χρυσοχέρα μου Βικτώρια.