Μύδια μεθυσμένα



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΜΥΔΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μύδια μεθυσμένα

Μεζεδακι για τσιπουρακι ή ουζακι.
Για τα κρυα βραδια !!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ
Πλένουμε τα μύδια και τα βαζουμε σε μετρια φωτια να ανοιξουν.
Τα καθαριζουμε, περναμε απο φιλτρο το ζουμακι και το κραταμε.
Σε ενα τηγανακι ριχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιολαδο με 5 - 6 φυλαρακια δεντρολιβανο και ασπρο πιπερι.
Ριχνουμε τα μυδια και τα περναμε ελαφρα και απο τις δυο πλευρες για 3 λεπτα συνολικα.
Σβηνουμε με μισο σφηνακι τσιπουρακι η ουζο..
Αφηνουμε να φυγει το οινοπνευμα.
Προσθετουμε ενα σφηνακι ζωμο.
Αφηνουμε λιγο να φυγουν τα πολλα υγρα.
Εχουμε χτυπησε μια κουταλια μουσταρδα με 150 γραμμαρι γιαουρτι προβειο.
Το ριχνουμε και ανακατευουμε με ξυλινο κουταλι μεχρι που να ομογενοποιηθει και να δεσει η σαλτσα.
Σερβιρουμε.