Προφιτερόλ



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Προφιτερόλ

Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας
1 και 1/2 λίτρο γάλα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 κ.σ. κουσταρ πάουντερ
6 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
Κρουασάν με γεύση μιλφέιγ ή σου
Σαντιγί για στόλισμα και λίγο στη γέμιση

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας σοκολάτας εκτός την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, θέλει αρκετά λεπτά. 
Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε γρήγορα να λιώσει και να ενωθεί με το μίγμα. 
Παίρνουμε μπολάκια ή ποτήρια, βάζουμε τα κρουασανάκια αφού τα έχουμε κόψει σε κομμάτια, ρίχνουμε λίγη σαντιγί και από πάνω την κρέμα. 
Διακοσμούμε με σαντιγί και τριμμένη κουβερτούρα.