Λουκουμάδες παραλίας



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λουκουμάδες παραλίας

Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 τσιμπιά αλάτι
1 βανίλια
2 και 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι περίπου ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη ανακατεύουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά. 
Στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο, βανίλια, αλεύρι, αλάτι και ζυμώνουμε. 
Σκεπάζουμε τη ζύμη στο μπολ και αφήνουμε να διπλασιαστεί ο όγκος της. 
Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας παίρνουμε τη ζύμη, ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ. κόβουμε με κουπάτ ή κούπα μεγάλη και στο κέντρο κόβουμε με καπάκι από μπουκάλι (μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχήματα όπως να πάρουμε απ' το ζυμάρι ένα κομμάτι, να το πλάσουμε μπαστούνι να το πλέξουμε και να το κλείσουμε κύκλο, ότι μας αρέσει) για να κάνουμε το σχήμα του λουκουμά.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο περίπου 15 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.