Μπισκοτογλυκό



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπισκοτογλυκό

Εύκολο, ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι!

1 πακέτο μπισκότα (έβαλα στρογγυλά Marie)

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
500 ml γάλα
1/2 φλ αλεύρι γ.ο.χ
1/2 φλ ζάχαρη 
1 βανίλια
80 γραμμάρια κουβερτούρα 
2 αυγά
1 κ.σ βούτυρο

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και τα ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω το μισό στο μείγμα με τα αυγά και μετά ξανά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει. 
Κατεβάζω από την φωτιά, ρίχνω το βούτυρο και την κουβερτούρα που την έχω λιώσει σε Μπεν Μαρί.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει καλά.

Γκανάζ
200 γραμμάρια κουβερτούρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κ.γ μέλι
20 γραμμάρια βούτυρο

Σε Μπεν Μαρί βάζω όλα τα υλικά για την γκανάζ και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν.
Αφήνω να κρυώσει .

Συναρμολόγηση
Σε μια φόρμα 26 εκ με τσέρκι βάζω μια στρώση μπισκότα που τα έχω βουτήξει σε λίγο γάλα, από επάνω λίγη κρέμα, ξανά μπισκότα, κρέμα, μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. 
Από επάνω βάζω την γκανάζ και αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά.