Μακαρόνια με μανιτάρια και σκορδάτη σάλτσα κάσιους


Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΣΙΟΥΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μακαρόνια με μανιτάρια και σκορδάτη σάλτσα κάσιους

Υλικά
300 γρ μακαρονάκι αχιβάδα
150- 200 γρ κασιους
7-8 σκελίδες σκόρδο
400 γρ Μανιτάρια
3/4 ποτήρι κρασιού κρασί ότι έχουμε
Λάδι αλάτι μαϊντανό

Εκτέλεση
Έχουμε βάλει τα κάσιους σε ζεστό νερό να μαλακώσουν 2 - 3 ώρες.
Σε βρασμένο και αλατισμένο νερό ρίχνουμε το μακαρονάκι και το βράζουμε όσο λέει η συσκευασία.
Βγάζουμε νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε το μακαρονάκι σε σουρωτήρι και αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τα μανιτάρια ότι μέγεθος θέλουμε και τα σοταρουμε με λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που βράσαμε το ζυμαρικό. Δεν χρειάζεται να την πλύνουμε.
Αφού μαραθούν τα μανιτάρια ρίχνουμε λίγο σκόρδο κομμένο και σβήνουμε με το κρασί.
Ταυτοχρόνως στο μπλέντερ ρίχνουμε τα κάσιους, το υπόλοιπο σκόρδο να είναι αρκετό (εγώ έβαλα 7 σκελίδες και άλλες 2 τις ήθελε ακόμα) και νεράκι που βρασαμε το μακαρονάκι.
Το πολτοποιούμε καλά να γίνει λεία σάλτσα.
Ρίχνουμε το μακαρονάκι στην κατσαρόλα και τη σάλτσα των κασιους, ανακατεύουμε δοκιμάζουμε για αλάτι και σκόρδο, ρίχνουμε και μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Εάν μάς βγει πηχτό ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμα.