Μίνι κέικ μαρμελάδας πορτοκαλιού χωρίς μίξερ

Μια συνταγή της κυρίας Λίζας Σαραντίδου-Πασιαλή για ΜΙΝΙ ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μίνι κέικ μαρμελάδας πορτοκαλιού χωρίς μίξερ

Πεντανόστιμα με πλούσια υλικά και πολύ εμφανίσιμα αυτά τα μίνι κέικ αποτελούν άριστο τρόπο για να καταναλώσουμε τα βάζα μαρμελάδας πορτοκαλιού που έχουμε στα ντουλάπια μας! 
Η φορμίτσα που χρησιμοποίησα είναι χαριτωμένη αλλά όχι απαραίτητη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη φόρμα για μάφινς προσαρμόζοντας το χρόνο ψησίματος. 
Και δεν χρειαζόμαστε μίξερ!

ΔΌΣΗ ΓΙΑ 9 ΜΙΝΙ ΚΕΪΚ Ή 12 ΜΑΦΙΝΣ
Αλεύρι γ.ο.χ 320 γρ (2 ½ κούπες των 250 ml)
Mαρμελάδα πορτοκαλιού 340 γρ (275 ml)
Χυμός πορτοκαλιού 1 κούπα (250 ml )
Καρύδια χοντροκομμένα 1 κούπα (250 ml )
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας ( 60 ml )
Ζάχαρη 80 ml
Μπέικιν πάουντερ 2 ½ κουτ. γλ.
Αλάτι 1 κουτ.γλ. κοφτό
Αυγό 1 μεγάλο
Βανίλια 1 σωληνάκι ή 1 κουτ. γλ. υγρή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 175 βαθμούς αέρα.
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα για μίνι κέικ ή μάφινς ή χρησιμοποιούμε χαρτάκια.
Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί αλεύρι - ζάχαρη - βανίλια - μπέικιν - αλάτι.
Σε μικρότερο μπολ ανακατεύουμε λάδι και αυγό και προσθέτουμε ανακατεύοντας μαρμελάδα και χυμό.
Αδειάζουμε τα υγρά στο μεγάλο μπολ με τα στερεά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις θήκες της φόρμας κατά τα ¾. (είναι σημαντικό ώστε να φουσκώσουν όμορφα).
Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για μίνι κέικ 25 - 30 λεπτά.
Για μάφινς ελέγχουμε μετά τα 15 λεπτά με μια βελόνα.
Αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα.
Αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεχτικά. 
Διακοσμούμε κρύα με λίγο άσπρο γλάσο (πήρα έτοιμο σε σωληνάκι).