Ρύζι πιλάφι



Μια συνταγή για ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ από τη σελίδα icookgreek.com


Ρύζι πιλάφι

Υλικά συνταγής
300 γρ. ρύζι για πιλάφι (parboiled)
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
600 ml νερό (ή φιλτραρισμένο ζωμό κρέατος, κοτόπουλου κ.λπ.)
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φυλλαράκι δάφνης

Ζεσταίνετε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς για λίγο ακόμη. Ρίχνετε το νερό ή το ζωμό και τη δάφνη.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό ή ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι (έως 20' λεπτά και σίγουρα όχι λιγότερο απ' όσο υποδεικνύει η συσκευασία του ρυζιού).
Πετάτε τη δάφνη, αφήνετε το ρύζι να «κάτσει» εκτός φωτιάς για ένα δεκάλεπτο, σκεπασμένο, προσθέτετε το βούτυρο* και ανακατεύετε προσεκτικά με πιρούνι.

Συμβουλή
* Το βούτυρο νοστιμίζει το πιλάφι που φτιάχτηκε με νερό. Είναι μάλλον περιττό όταν έχει χρησιμοποιηθεί κάποιος σπιτικός ζωμός για να μαγειρευτεί το ρύζι.