Τυρόψωμο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΤΥΡΟΨΩΜΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόψωμο

500 - 550 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1/2 ποτήρι λάδι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη
Λίγο θυμάρι φρέσκο
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. φέτα για την γέμιση

Εκτέλεση
Βάζω τη μαγιά με το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το αλάτι, το θυμάρι και το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το αλεύρι ζυμώνοντας σιγά - σιγά μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 
Αφήνω τη ζύμη μια ώρα να φουσκώσει.
Μετά τη χωρίζω σε εννέα μπαλάκια. 
Παίρνω ένα μπαλάκι, το ανοίγω λίγο στα χέρια μου, βάζω λίγη φέτα που την έχω σπάσει με πιρούνι, κλείνω, το ξανακάνω μπαλάκι και τα βάζω σε στρογγυλό ταψάκι 30εκ που το έχω λαδώσει.
Βάζω το πρώτο μπαλάκι στο κέντρο και μετά τα υπόλοιπα οκτώ γύρω - γύρω.
Αφήνω ακόμα μισή ώρα, τα αλείφω με λίγο γάλα και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.