Τούρτα κρέμα βανίλια



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα κρέμα βανίλια

Υλικά παντεσπάνι
5 αυγά
100 γρ. Ζάχαρη
110 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1/2 κουτ γλ μπέικιν παουντερ

Σιρόπι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού νερό
Βράσιμο από το σημείο βρασμού 3 λεπτά

Κρέμα
600 γρ γάλα
7 κουταλιές της σούπας άνθος αραβόσιτου γιωτης
7 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο

Σαντιγί
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Εκτέλεση για παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και να ασπρίσουν, ανακατεύουμε τις βανίλιες και το μπέικιν στο αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών προσέχοντας να μην βγει ο αέρας, το ρίχνουμε σε αντικολητικη φόρμα και ψήνουμε 30 - 35 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει, όταν κρυώσει το κόβουμε σε 2 δίσκους.
Κρέμα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθουν, έχουμε κρατήσει 1 κούπα γάλα και λιώνουμε την κρέμα άνθος αραβόσιτου, ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράσει και να πήξει, αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει, βάζουμε πάνω στην κρέμα πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται για να μην πιάσει πέτσα, αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και τις βανίλιες έως ότου να γίνει σαντιγίΈχει κρυώσει η κρέμα γιωτης και χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατεψει ρίχνουμε μέσα και δύο κουταλιές σαντιγί και ανακατεύουμε.
Σε πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι το σιροπιαζουμε και ρίχνουμε την κρέμα γιωτης, τοποθετούμε το δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι σιροπιαζουμε και αυτό και καλύπτουμε με την σαντιγί την στρώνουμε και έχουμε καβουρδισει στο φούρνο αμύγδαλα τα κόβουμε στο μουλτι και πασπαλίζουμε πάνω από την σαντιγί βάζουμε εάν θέλουμε και κερασάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να σερβίρουμε.