
Γίνονται πραγματικά πολύ νόστιμα
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού από φρέσκα πορτοκάλια
1 1/4 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
11/2 κουταλάκι γλ κανέλα
1/2 κουταλάκι γλ γαρύφαλλο
1 κουταλάκι γλ σόδα
2 κουταλάκια αμμωνία
2 κουταλιές μέλι
1100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
Σουσάμι προαιρετικά
Αφήνουμε 20 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια τα περνάμε από το σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψιά με χαρτί ψησίματος
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου με αέρα για 20 λεπτά περίπου βγαίνουν 4 ταψιά.
Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni
Υλικά
1 ποτήρι λάδι1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού από φρέσκα πορτοκάλια
1 1/4 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
11/2 κουταλάκι γλ κανέλα
1/2 κουταλάκι γλ γαρύφαλλο
1 κουταλάκι γλ σόδα
2 κουταλάκια αμμωνία
2 κουταλιές μέλι
1100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
Σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα υγρά υλικά την ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύουμε να λιώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα και τελευταίο το αλεύρι, κρατάμε λίγο μήπως δεν χρειαστεί όλο ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μπορεί να πλάθετεΑφήνουμε 20 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια τα περνάμε από το σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψιά με χαρτί ψησίματος
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου με αέρα για 20 λεπτά περίπου βγαίνουν 4 ταψιά.
