Ταρτάκια με γραβιέρα και γαλοπούλα



Μια συνταγή της κυρίας Αρτοποι'ι'α Σιδηροπουλος για ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Ταρτάκια με γραβιέρα και γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζυμάρι 
2 μισή φλ αλεύρι, μισό κουταλάκι αλάτι, μισό κουταλάκι ζάχαρη ανακατεύουμε.
1 φλιτζάνι βούτυρο σε κομμάτια από το ψυγείο το ρίχνουμε στο αλεύρι και με τα δάχτυλα το τρίβουμε σαν χοντρό τραχανά.
Ρίχνουμε 1/4 φλιτζάνι νερό κρύο και ανακατεύουμε ελαφρώς, το πιέζουμε με τα χέρια, και στο ψυγείο 1 ώρα.
Για την γέμιση 
Με το μάτι το έκανα, έτριψα γραβιέρα, κομμάτια γαλοπούλα, λίγη πιπεριά, ένα αυγό, λίγο γάλα, λίγο μαϊντανό, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Ψήσιμο στους 180 με 200 ανάλογα το φούρνο.