
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Αυτά τα τραγανά και πεντανόστιμα ταρτάκια με γραβιέρα και γαλοπούλα είναι ιδανικά για ορεκτικό. Η βάση τους είναι φτιαγμένη με βουτυρένια ζύμη, ενώ η γέμιση συνδυάζει την αλμυρή γεύση της γραβιέρας με την τρυφερή γαλοπούλα. Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά
Για το ζυμάρι:
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο (κρύο, κομμένο σε κομμάτια)
- 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό
Για τη γέμιση:
- Τριμμένη γραβιέρα (περίπου 150 γρ.)
- Κομμάτια γαλοπούλας (περίπου 150 γρ.)
- λίγη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 αυγό
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- λίγο μαϊντανό
- Αλάτι (κατά προτίμηση)
- Μπόλικο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ζυμάρι:
Για τη γέμιση:
Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας μέχρι να μοιάζει με χοντρό τραχανά.
- Ρίχνουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Πιέζουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας για να ενωθεί, χωρίς να το παραδουλέψουμε.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη γραβιέρα, τα κομμάτια γαλοπούλας και την πιπεριά.
- Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε μικρούς κύκλους, για να καλύψουμε τις θήκες για ταρτάκια.
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια με το μείγμα της γέμισης.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Δημιουργός συνταγής: μαριτσα Σιδηροπουλου

Δείτε επίσης:
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ Μια φανταστική Πάστα ταψιού με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, ... read more
May 25 2025
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑΈνα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με ... read more
May 25 2025
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
Recent Posts Widget