Καλαμάρια με πατάτες γιαχνί



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καλαμάρια με πατάτες γιαχνί

Υλικά
3 μεγάλα φρέσκα καλαμάρια κομμένα ( περίπου 1 κιλό)
Πατάτες σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. κάπαρη
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1 ξύλο κανέλας
4-5 γαρίφαλα
3 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. κουρκουμάς
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια. 
Μόλις μαλακώσουν προσθέτω τα σκόρδα και τα καλαμάρια. 
Σοτάρω για λίγα λεπτά και αφήνω να πιούν τα υγρά. 
Προσθέτω πιπέρι, κουρκουμά, δάφνη, κανέλα και σβήνω με το κρασί. 
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Προσθέτω τις πατάτες, την ντομάτα, την κάπαρη, βάζω λίγο νερό μέχρι να τα σκεπάσει και βράζω σε χαμηλή φωτιά. 
Προς το τέλος αλατίζω.