Μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο και αμύγδαλα

Έτσι όπως παλιά!

Υλικά για το φύλλο

600 γρ. αλευρι
1 αυγό
1 γιαουρτάκι
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλιά ξίδι
Λίγο αλάτι
Νεράκι αν χρειαστεί για μια ζύμη που να μην κολλάει

Εκτέλεση

Τα ζυμωνουμε ολα μαζι.
Χωριζουμε μπαλάκια σαν καρυδι και τα βαζουμε μεσα σε ενα μπωλ με κορν φλαουρ.
Τα ανοιγουμε 5 - 5 μαζι.
Κραταμε 2 τετοια φυλλα για κατω και 2 για πανω, (στην ουσια 10 και 10) και τα υπολοιπα τα βαζουμε ενδιαμεσα.

Υλικά για τη γέμιση 

700 γρ αμυγδαλο τριμμένο
2 κουταλιες ζαχαρη 
1 κουπα καβουρδισμενο σουσαμι 
1 κουταλια κανελα 
1 κουταλακι γαρυφαλο 
2 κουταλιες φρυγανια

Εκτέλεση

Λαδωνουμε το ταψι στρωνουμε ζαρωμενα 2 φυλλα με λιγο ελαιολαδο ενδιαμεσα, ριχνουμε λιγη γεμιση και συνεχιζουμε.
Απο πανω παλι 2 φυλλα.
Χαραζουμε, ριχνουμε 2 κουπες τσ. λαδι και ψηνουμε στους 180 βαθμους, 1μιση ωρα με αντιστάσεις.
Αν θελουμε για πιο ελαφρύ ριχνουμε λιγο βιταμ ενδιαμεσα.

Υλικά για το σιρόπι

2 κουπες ζαχαρη 
1μιση κούπα νερο 
και 2 κουταλιες λεμονι. 

Εκτέλεση

Βραζουμε 5 λεπτα και στο τελος ριχνουμε 1 κουπα μελι.
Καυτό το γλυκο... κρυο το σιροπι.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου