Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου
Υλικά
600 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
3 φέτες του τοστ αλεσμένες στο μούλτι
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω υλικά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τις πατάτες σε ταψί, και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2 κ.σ. μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30' λεπτά περίπου.
Κατόπιν πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
Κατόπιν πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
Ρίχνουμε νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 - 35 λεπτά επιπλέον.