
Υλικά
- 600 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5-6 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 φέτες του τοστ αλεσμένες στο μούλτι
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Αλάτι πιπέρι ρίγανη
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω υλικά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
- Κόβουμε τις πατάτες σε ταψί, και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2 κ.σ. μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30' λεπτά περίπου.
- Κατόπιν πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
- Ρίχνουμε νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 - 35 λεπτά επιπλέον.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki