Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου



ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υλικά

  • 600 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5-6 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 φέτες του τοστ αλεσμένες στο μούλτι
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι πιπέρι ρίγανη
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω υλικά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε ταψί, και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2 κ.σ. μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30' λεπτά περίπου.
  3. Κατόπιν πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
  4. Ρίχνουμε νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 - 35 λεπτά επιπλέον.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!