Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

Υλικά
600 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
3 φέτες του τοστ αλεσμένες στο μούλτι
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω υλικά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τις πατάτες σε ταψί, και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2 κ.σ. μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30' λεπτά περίπου.
Κατόπιν πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
Ρίχνουμε νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 - 35 λεπτά επιπλέον.