Σουφλέ ζυμαρικών με τυρί κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουφλέ ζυμαρικών με τυρί κρέμα

Υλικά
Για ένα ταψί ή πυρέξ 32 επί 22
250 γρ. μακαρόνια κοχύλια (φιογκάκια, πέννες ή ότι μας αρέσει)
150 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
200γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. γκούντα κομμένο σε μικρά κυβάκια

Για την μπεσαμέλ
500 γρ. γάλα
50 γρ. βούτυρο
3 1/2 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με αλάτι όπως γράφει η συσκευασία. 
Έπειτα σουρώνουμε και ρίχνουμε 2 κ.σ .ελαιόλαδο, λίγο αλάτι αν χρειαστεί και ρίχνουμε στο ταψάκι μας. 
Βάζουμε το ρεγκατο, μπέικον, γκούντα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τυρί κρέμα διάσπαρτα.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι. 
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν. 
Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι, το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν. 
Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς αέρα περίπου 40 λεπτά,