Λιγκουίνι με ελιές και σάλτσα σκόρδου



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ εκτελεσμένη από την κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λιγκουίνι με ελιές και σάλτσα σκόρδου

Πικάντικο και νηστίσιμο

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι της αρεσκείας σας
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
5 σκελίδες σκόρδο
4 -5 κλαράκια μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση.
Σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα σπαγγέτι με δύο κουταλιές λάδι και τα βράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία τους.
Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα κομμένα σε φέτες έως ότου χρυσίσουν,
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, τις σοτάρουμε ελαφρά και στη συνέχεια κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Μόλις βράσουν τα σπαγγέτι τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.