
Πικάντικο και νηστίσιμο
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
5 σκελίδες σκόρδο
4 -5 κλαράκια μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα κομμένα σε φέτες έως ότου χρυσίσουν,
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι της αρεσκείας σας1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
5 σκελίδες σκόρδο
4 -5 κλαράκια μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα σπαγγέτι με δύο κουταλιές λάδι και τα βράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία τους.Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα κομμένα σε φέτες έως ότου χρυσίσουν,
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, τις σοτάρουμε ελαφρά και στη συνέχεια κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Μόλις βράσουν τα σπαγγέτι τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Μόλις βράσουν τα σπαγγέτι τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη, συνταγή Gogo Samiou