Μπανόφι



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΜΠΑΝΟΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπανόφι

Απλά υπέροχο!

Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
150 γρ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
50 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. φουντούκια

Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
2 μπανάνες
1 φυτική σαντιγί. πράσινη συσκευασία
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Τρίβω τα μπισκότα, την κουβερτούρα και τα φουντούκια λίγα - λίγα στο μούλτι,
Τα ανακατεύω μαζί με το βούτυρο και τα στρώνω σε ένα τσέρκι 24 εκ καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Βάζω στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει.
Μετά στρώνω το μισό καραμελωμένο ζαχαρούχο και από επάνω βάζω τις μπανάνες που τις έχω κόψει σε ροδέλες.
Χτυπάω την φυτική κρέμα σε σαντιγί και τη χωρίζω στη μέση.
Στη μισή ανακατεύω το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο και το στρώνω πάνω από τις μπανάνες.
Την σαντιγί που έχω κρατήσει τη βάζω σε κορνέ και στολίζω το γλυκό.
Από επάνω βάζω λίγη τριμμένη κουβερτούρα. 
Αφήνω στο ψυγείο 2 - 3 ώρες να παγώσει καλά.