Τούρτα καρδιά

Υλικά

Παντεσπάνι

5 αυγά,
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαρινάπ,
1 βανίλια!!

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα σε δοσεις αλευρι - βανιλια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ.
Βαζουμε λαδόκολλα στο τσερκι (26 ν) ή σε φορμα καρδια και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 30 λεπτα.
Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε.

Σιρόπι

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα.
Το αφηνουμε να κρυωσει.

Κρέμα γέμισης

Χτυπαμε 2 φακελακια σκονη φραουλας οπως αναγραφει η συσκευασια.

Σαντιγί

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 300 γρ ζαχαρουχο γάλα.

Γλάσο φράουλας ή κονσερβα ή φτιαχνουμε εμεις.

Συναρμολόγηση

Βαζουμε τον ενα πατο παντεσπανι στην πιατελα και το σιροπιαζουμε με κουταλι.
Ριχνουμε την κρεμα φραουλας.
Κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου και το σιροπιαζουμε.
Τελος βαζουμε τη σαντιγί και διακοσμηση το γλασσο φραουλας γυρω και πανω.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou