Καρυδόπιτα πάστα καραμέλα



Μια συνταγή της κυρίας Theodosia Halvatzh για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΠΑΣΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρυδόπιτα πάστα καραμέλα

Τα υλικά μου
για το παντεσπάνι 
4 μεγάλα αυγά 
6 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη 
2 κουταλιές σούπας λάδι 
2 κουταλιες νερό 
8 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι ανακατεμένο με 1 μπέικιν 
και 6 κουταλιές σούπας κοφτές καρύδια αλεσμένα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 
2 ποτήρια νερό 
1μιση ποτήρι ζάχαρη 
φέτες πορτοκαλιού 
7 λεπτα βρασιμο
Σιροπι ζεστό παντεσπάνι χλιαρο.

Για τη κρέμες 
μια σαντιγί το πράσινο κουτί με το κορνε 
1 καραμελωμενο ζαχαρουχο 
1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 
1 σοκολάτα κουβερτουρα γάλακτος 
και δύο κουταλιές σούπας ζαχαρουχο καραμελωμενο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά χωρισμένα. 
Τα ασπράδια τα κάνουμε μαρέγκα και συνεχίζουμε με τους κρόκους που χτυπάμε με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός της μαρέγκας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τη μαρέγκα.
Ψήνουμε σε ταψί Νο34 για 30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Χτυπάμε τη σαντιγί και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας ζαχαρούχο καραμελωμένο ή και παραπάνω και με το υπόλοιπο ζαχαρούχο προσθέτουμε και στη γκαναζ καραμελας.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε και το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.