Ζαμπονοτυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ζαμπονοτυροπιτάκια

Για το φύλλο
250 γρ. γιαούρτι
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
2.5 φλ. αλεύρι φαρίνα κόκκινη
4 - 5 φέτες ζαμπόν
4 - 5 φέτες τυρί γκούντα
Λίγο σάλτσα σπιτική
Λίγο γάλα για το άλειμμα
Λίγο σουσάμι
 
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 
Σκεπάζω και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβω το ζαμπόν και το τυρί σε τετράγωνα κομμάτια. 
Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης στα χέρια μου, το ανοίγω στην παλάμη μου, βάζω λίγη σάλτσα, ένα κομμάτι ζαμπόν, τυρί, κλείνω μισοφέγγαρο και πατάω με ένα πιρούνι τις άκρες να κλείσουν.
Βάζω σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, αλείφω με λίγο γάλα και σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.