
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ
Υλικά
για τη βάση του ταψιού
- 4 κίτρινα μήλα
- 85 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
για το κέικ
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού η κανέλα
- 2 βανίλιες
- 1/4 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και αλείφουμε και γύρω - γύρω το ταψί με βούτυρο.
- Βάζουμε στη βάση μήλα χοντροκομμένα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Φτιάχνουμε το μείγμα από το κέικ μας και το βάζουμε πάνω από την βάση.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50′ - 60′.