Μηλόπιτα αναποδογυριστή



ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ


Υλικά 

για τη βάση του ταψιού
  • 4 κίτρινα μήλα
  • 85 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

για το κέικ
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού η κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και αλείφουμε και γύρω - γύρω το ταψί με βούτυρο.
  2. Βάζουμε στη βάση μήλα χοντροκομμένα και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Φτιάχνουμε το μείγμα από το κέικ μας και το βάζουμε πάνω από την βάση.
  4. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50′ - 60′.


Δημιουργός συνταγής: Andriana Antoniou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!