Πάστες μόκα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΠΑΣΤΕΣ ΜΟΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστες Μόκα

Για την βάση χρησιμοποίησα την συνταγή της χρυσοχέρας μας Elena Psillia κέικ με καφέ. Απλά υπέροχο!!!

150 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
3 αυγά
150 γρ φαρίνα
1 1/2 κ.γ μπέικιν
1 κ.σ ζεστό νερό
1 κ.σ νές καφέ
 
Για το σιρόπι
1.5 ποτήρι νερό
15 κ.σ ζάχαρη
1.5 κ.σ κακάο
1 κ.σ νές καφέ

Για την κρέμα καφέ
1 Μόρφατ μεταλλικό κουτί
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1.κγ νεσκαφέ διαλυμένο σε 1.κ.σ ζεστό νερό

Για την σαντιγί
500 γρ φυτική κρέμα πράσινη
1-2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1.κ.γ καφέ διαλυμένο σε 1.και νερό
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα για στόλισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάω να ανατρέψουν καλά.
Σε ένα μπολ έχω χτυπήσει τα αυγά και τα προσθέτω στο μείγμα με μια κ.σ αλεύρι.
Ανακατεύω καλά και μετά προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύω καλά.
Έχω διαλύσει τον καφέ στο ζεστό νερό και το προσθέτω στο μείγμα. 
Ανακατεύω καλά και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνω στους 160 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Το αφήνω να κρυώσει καλά και μετά το κόβω στην μέση. 
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζω 5 λεπτά.
Το αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα καφέ 
Χτυπάω το Μόρφατ που το έχω μια ώρα στο ψυγείο να ανατρέψει.
Ρίχνω το ζαχαρούχο και το μείγμα του καφέ και χτυπάω να ενσωματωθούν και να σφίξουν. 
Την βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω. 
Στο ίδιο ταψάκι που έψησα το κέικ (Εγώ χρησιμοποίησα μακρόστενο 20 x 28 εκατ) βάζω μια στρώση κέικ, το μισό σιρόπι, την κρέμα καφέ όλη, το άλλο κομμάτι κέικ, το υπόλοιπο σιρόπι και στο τέλος χτυπάω την φυτική σαντιγί με την άχνη να σφίξει προσθέτω και τον καφέ και στρώνω από επάνω.
Διακοσμώ με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.