Μηλοπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μηλοπιτάκια

Υλικά για την ζύμη
600 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 
1 ποτήρι γάλα, 
3/4 του ποτηριού λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο), 
μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο (έβαλα lurpak), 
2 στικ βανίλια

Υλικά για την γέμιση
4 μήλα (2 τριμμένα και 2 πολτός)
Μια κουταλιά της σούπας κονιάκ
1/2 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Βάζω τα υλικά της ζύμης μου σε ένα μπολ και ζυμώνω.
Στη συνέχεια τη χωρίζω σε μικρά μπαλάκια και τα βάζω σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στο multi χτυπάω 2 μήλα καθαρισμένα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και την κανέλα.
Στην συνέχεια τρίβω και τα άλλα δυο μήλα από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και ανακατεύω.
Ανοίγω τα μπαλάκια μου και με ένα κουταλάκι βάζω την γέμιση και τα ξανακλείνω.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη άχνη.