Εύκολη τούρτα

Εύκολη σπιτική Τούρτα
ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΗ, ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ!
ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνουμε πρώτα ένα σιρόπι

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτά.
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.

Κάνουμε το παντεσπάνι

Χτυπαμε 5 αυγα με 100 γρ ζαχαρη να αφρατεψουν, να φουσκωσει το μείγμα.
Σε ενα μπολ κοσκινιζουμε 155 γρ αλευρι φαριναπ, 4 κ.σ.κακαο, 1 φακελακι μπεικιν και 1 βανιλια.
Ριχνουμε το μείγμα σε δοσεις στο μιγμα αυγων και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ.
Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι η και ταψι (26No) και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα για 30 λεπτα, φυσικα αναλογα τον φουρνο.
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα και στην συνεχεια το κοβουμε ή σε δυο πατους ή σε 3.

Για τη γέμιση

Χτυπαμε 1 φακελο σκονη γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια.
Χτυπαμε 1 φακελο γκαρνι σοκολατα οπως αναγραφει η συσκευασια.

Για το τελείωμα

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλλικο κουτι με 1 και 1/2 ποτηρι αχνη ζαχαρη και 2 κ.σ. γαλα φρεσκο.

Συναρμολόγηση

Βαζουμε πρωτα τον ενα πατο και το σιροπιαζουμε με κουταλι.
Βαζουμε πανω του την λευκη σαντιγί.
Βαζουμε πανω το αλλο παντεσπανι και το σιροπιαζουμε με κουταλι και βαζουμε πανω την σοκολατα σαντιγυ.
Τελος βαζουμε το τριτο παντεσπανι, το σιροπιαζουμε και βαζουμε την σαντιγί γυρω και πανω.
Διακοσμουμε με μπολικη τρουφα και φυσικα κερασακι.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou