Μπισκοτάκια πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Πετρινας Μπαρδανη για ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Μπισκοτά πορτοκαλιού

Υλικά για 32 τεμάχια
100 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια 
μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
150 γρ αλεύρι
1 κρόκο αυγού με 1 κσ γάλα ανακατεμένα
3-4 κσ ζάχαρη κρυσταλλική

Ανακατεύουμε με πιρούνι το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια.
Βάζουμε στο πιάτο, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Κόβουμε σε 8 φέτες όπως θα κόβαμε το πορτοκάλι.
Βουτάμε στον κρόκο - γάλα μόνο στην εξωτερική μεριά.
Έπειτα περνάμε από τη ζάχαρη.
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.
Μπορούμε να βάλουμε ξύσμα μανταρίνι η λεμόνι.