Γλυκόξινο κοτόπουλο



Μια συνταγή της κυρίας Αρτοποι'ι'α Σιδηροπουλος για ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Γλυκόξινο κοτόπουλο

Σήμερα θα σας πάω Ασία

Θα χρειαστείτε
2 στήθη κοτόπουλο σε κύβους 
1 κ.σ. soy sauce (για το μαρινάρισμα)
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
νινεστέ
3 - 4 κουταλιές από το καλαμποκέλαιο που τηγανίσαμε το κοτόπουλο
1 κρεμμύδι κομμένα σε μεγάλα κομμάτια 
2 - 3 πιπεριές κόκκινες
ένα κουτί ανανά και το χυμό του
2 κ.σ. ξίδι 
1 κ.σ. κέτσαπ 
1 κ.σ. soy sauce
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό

Στο κοτόπουλο ρίχνουμε μια κουταλιά soy sauce, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με νισεστέ και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. 
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 με 4 κουταλιές της σούπας από το λάδι που τηγανίσαμε το κοτόπουλο και σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι.
Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές και ανανά (όσο θέλετε εσείς).
Στο μεταξύ χτυπάμε σε μία κούπα με πιρούνι το χυμό από τον ανανά, 2 κ.σ. ξίδι, 1 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.σ. soy sauce, 1 κ.σ. ζάχαρη και 1/2 ποτήρι νερό.
Το ρίχνουμε στις πιπεριές και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
Διαλύουμε 1 κ.γ. νισεστέ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Η σάλτσα θα δέσει σε λίγα λεπτά και τότε ρίχνουμε και το κοτόπουλο.
Παίρνει μια βράση και έτοιμο.