Ψωμάκι μαργαρίτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΨΩΜΑΚΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ψωμάκι μαργαρίτα

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1.5 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ λάδι
Αλεύρι όσο πάρει περίπου 700 γρ.

Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με την ζάχαρη την μαγιά και 2 κ.σ. από το αλεύρι. 
Ανακατεύω καλά και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
Μετά προσθέτω το αλάτι το λάδι και σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό μέρος 1 ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζω την ζύμη σε οκτώ μπαλάκια και τα βάζω σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Αλείφω με λίγο λάδι, βάζω σουσάμι, τα σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, 40 - 45 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Έγιναν πολύ αφράτα!