Ψωμάκι μαργαρίτα



ΨΩΜΑΚΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ


Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1.5 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ λάδι
Αλεύρι όσο πάρει περίπου 700 γρ.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με την ζάχαρη την μαγιά και 2 κ.σ. από το αλεύρι. 
Ανακατεύω καλά και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
Μετά προσθέτω το αλάτι το λάδι και σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό μέρος 1 ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζω την ζύμη σε οκτώ μπαλάκια και τα βάζω σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Αλείφω με λίγο λάδι, βάζω σουσάμι, τα σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, 40 - 45 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Έγιναν πολύ αφράτα!


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!