Λιμοντσέλο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λιμοντσέλο

Δροσερό λικεράκι για το καλοκαίρι

5 λεμόνια (τις φλούδες μόνο)
500 γρ. τσίπουρο
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό

Βάζω τις φλούδες λεμονιού σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το τσίπουρο και το αφήνω σε δροσερό μέρος για 5 ημέρες,
Μετά ετοιμάζω ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό βράζοντας για 3 - 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Αφήνω να κρυώσει καλά και το προσθέτω στο βάζο.
Βάζω στο ψυγείο για 4 - 5 μέρες.
Μετά το σουρώνω και είναι έτοιμο.
Το διατηρώ στο ψυγείο για να είναι δροσερό.