Λιμοντσέλο

Δροσερό λικεράκι για το καλοκαίρι

Υλικά

  • 5 λεμόνια (τις φλούδες μόνο)
  • 500 γρ. τσίπουρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζω τις φλούδες λεμονιού σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το τσίπουρο και το αφήνω σε δροσερό μέρος για 5 ημέρες,
  2. Μετά ετοιμάζω ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό βράζοντας για 3 - 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  3. Αφήνω να κρυώσει καλά και το προσθέτω στο βάζο.
  4. Βάζω στο ψυγείο για 4 - 5 μέρες.
  5. Μετά το σουρώνω και είναι έτοιμο.
  6. Το διατηρώ στο ψυγείο για να είναι δροσερό.

Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη