Μπάρες βρώμης (flapjacks) με φιστικοβούτυρο, ηλιόσπορο και γλάσο γιαουρτιού



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ (FLAPJACKS) ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ, ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπάρες βρώμης (flapjacks) με φιστικοβούτυρο, ηλιόσπορο και γλάσο γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 200 γρ. μέλι, 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 150 γρ. καστανή ζάχαρη και 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο. 
Βράζουμε για 5 - 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 350 γρ. βρωμη και 3 κ.σ. ηλιόσπορο.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε φόρμα μεταλλική μακρόστενη σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλάσο.
Για το γλάσο ανακατεύουμε 200 γρ. λιωμένη λευκή κουβερτούρα και 3 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό. 
Αφήνουμε ψυγείο κάποιες ώρες να σφίξει το μείγμα (ιδανικά όλο το βράδυ), κόβουμε φέτες και διατηρούμε εκεί.