Αφράτα Πεϊνιρλί



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΑΦΡΑΤΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα Πεϊνιρλί

Υλικά
250 γρ. γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 και 1/2 κ.γ. αλάτι
400 γρ. αλεύρι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. 
Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. 
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 13 μπαλίτσες και αφήνουμε 5 λεπτά. 
Ανοίγουμε με τον πλάστη την κάθε μπαλίτσα, βάζουμε στο κέντρο κασέρι, αλείφουμε περιμετρικά με νερό, ενώνουμε καλά τις δύο άκρες και κάνουμε σχέδιο βαρκούλα. 
Βάζουμε πάνω στο κασέρι αλλαντικά της αρεσκείας μας (έβαλα σαλάμι αέρος και λουκάνικα κοκτέιλ) και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. 
Αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν λίγο, πατάμε πάλι τις άκρες να μην ανοίξουν στο φούρνο αλείφουμε με αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου αναλόγως το φούρνο. 
Βγαίνουν 7 μεγάλα και 13 μικρά Πεϊνιρλί.