Νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα

Υλικά
7 φύλλα κρουστάς
800 γρ. ψαχνό κίτρινης κολοκυθας τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκου γαρυφαλλο
2 κουτ. γλυκου κανελλα
1 φλυτζ καρυδοψιχα
1/2 φλυτζανι σιμιγδαλι χοντρο
1/2 φλυτζανι φρυγανιά τριμμένη
1 φλυτζανι ζαχαρη
1 φλυτζανι σταφίδα
λίγο κονιάκ για να μουλιάσουμε τη σταφίδα .
Μαργαρίνη λιωμένη για το άλειμμα των φύλλων
άχνη ζάχαρη και κανέλα για σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Παιρνω τα ψαχνα και τα τριβω στον μεγαλο τριφτη. 
Τα ανακατευω σε ενα μπολ μαζι με τη ζαχαρη, τα πιεζω ελαφρα με το χερι και τα αφηνω για μιση ωρα.
Αφαιρω τα ζουμια που εχει βγαλει και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο να φύγουν τα υγρά και προσθετω ολα τα αλλα υλικα για τη γεμιση.
Παιρνω τα φύλλα, αλειφω με μαργαρίνη λιωμένη λαδωνοντας τα ενα - ένα.
Προσθέτω τα φύλλα όλα μαζί σε ένα ταψάκι 30 εκ με λαδόκολλα, αδειάζω τη γέμιση, γυρνάω τα φύλλα να σκεπάζουν τη γέμιση, προσθέτω λίγο νερό από πάνω στην πίτα για να γίνουν τραγάνα τα φύλλα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραία χρώμα.
Σερβίρω με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.