Τα τέλεια τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντίνας Ντίνα για ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από τη σελίδα στο Facebook Vefa Alexiadou 's fans


Τα τέλεια τυροπιτάκια

Υλικά
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες χωρίς την πέτσα του
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
2 φακελάκια μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτήρι χλιαρό νερό
αλεύρι όσο πάρει (περίπου ένα κιλό)
Τυράκι με μυζήθρα για μέσα ή ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας

Διαλύουμε τα φακελάκια της μαγιάς στο νερό.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας χυλός.
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε άλλο σκεύος βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το αλάτι, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι για λίγο.
Αφού φουσκώσει η μαγιά τα ενώνουμε και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε τυράκι της αρεσκείας μας με μυζήθρα και αυγό... ποσότητα δεν έχω μετρήσει.
Παίρνουμε τη ζύμη στο τραπέζι, ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει και την κόβουμε σε οχτώ μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, κόβουμε σε τριγωνάκια, γεμίζουμε με τυρί και τυλίγουμε.
Αλείφουμε με αυγό, τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.